Biotin forte

Biotin forte

Učinkovita pomoč pri presnovi biotina, za boljšo dlako in trdnejše kremplje

Dodatek k hrani za pse: za kožo in dlako

Pakiranje: 100g cca. 30 tablet, 200g cca. 60 tablet

Dobava: cca. 3 dni

Naziv Cena
100g 13,50 € V košarico
200g 25,50 € V košarico
Cena vsebuje DDV
Deli
  • Predstavitev

Tipični klinični simptomi pomanjkanja biotina so: dlaka je suha in krhka, nima sijaja, se lomi in izpada, na koži je prhljaj, dlaka in koža obledita, kar ima za posledico dermatitis z odmiranjem tkiva in zarastlinami. Žival dobi srbečico. Različni poizkusi so dokazali, da pomanjkanje biotina povzroči opisane simptome. Ti hitro izginejo, če dodajamo relativno majhne količine tega vitamina.

Izsledke o pozitivnem delovanju biotina pri težavah s kožo in dlako so potrdili veterinarji v praksi, kjer so preverjali učinek biotina na pse. Rezultat je pokazal, da so z relativno kratko terapijo (3-5 tednov) z biotinom pozdravili 45% vseh problemov z dlako, pri 28% pa so občutno izboljšali stanje. Da ne bi prišlo do zgoraj opisanih problemov, moramo s prehrano zagotoviti redno preskrbo psa z biotinom. Upoštevati moramo, da vsebujejo meso in mesni odpadki zelo malo biotina in da ga žito ter izdelki iz žita vsebujejo le delno ali sploh ne. Dodajanje biotina v hrano je zato nujen preventivni ukrep proti bolezenskim spremembam dlake.

S 5000mcg biotina/tableto (1.500.000mcg biotina/kg) in dodanimi vitamini B kompleksa. Te tablete so za ekstremne primere in za dolgodlake pse kot bobtaili, maltežani, špici, novofundlandci ipd. Predoziranje ni možno, ker se odvečni biotin izloči iz telesa. Zaradi zelo visoke vsebnosti biotina (5000mcg na tableto) je zelo primeren za breje in doječe psice. Dnevno dodajajte psici Biotin forte od 3 tedne pred leglom pa do odstavitve mladičev. Tako psica v času dojenja ne bo izgubila skoraj nobene dlake, temveč bo skoraj v vseh primerih ohranila lep kožuh. Dodajanje biotina ob menjavi dlake le-to pospešuje, nova dlaka je zdrava in ima optimalno pigmentacijo.

Biotin dodajamo za sijajno dlako, zdravo kožo in optimalno pigmentacijo. Pomanjkanje biotina in vitaminov B kompleksa v prehrani pogosto povzroča ekceme, srbečico, izpadanje dlake, krhko dlako brez sijaja, motnje v pigmentaciji ter suho kožo s prhljajem.

Pakiranje: 100g cca. 30 tablet, 200g cca. 60 tablet

Ob nakupu nad 39,90 € brezplačna dostava!

5% popusta ob prvem nakupu (zahteva registracijo)!

Prodajni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih