Biotin forte

Biotin forte

Učinkovita pomoč pri presnovi biotina, za boljšo dlako in trdnejše kremplje

Dodatek k hrani za pse: za kožo in dlako

5.000 mcg biotina na tableto + vitamini B kompleksa
Učinki biotina: lepa dlaka, zdrava koža in optimalno pigmentiranje

Naziv Cena
100g (cca. 30 tablet) 16,20 € V košarico
200g (cca. 60 tablet) 31,00 € V košarico
Cena vsebuje DDV
Deli
  • Predstavitev
  • Sestavine
  • Analiza
  • Dodatki na kg

Biotin za:
  -   sijajno, močno dlako
  -   zdravo kožo brez prhljaja
  -   optimalno pigmentiranje dlake, nosu in blazinic
  -   močni, trdni kremplji

 
Canina Biotin Forte tablete so uravnotežene sestave in imajo visoko vsebnost naravnega vitamina B. Te tablete smo razvili posebej za ekstremne primere in za dolgodlake pse.

Zaradi visoke vsebnosti biotina so Canina Biotin Forte tablete posebej primerne za breje in doječe psice v pogledu ohranjanja kožuha. Tem dajajte 14 dni pred kotitvijo do konca dojenja po eno Biotin tableto dnevno. Tako psica do odstavitve mladičev ne bo izgubila skoraj nobene dlake, ampak bo v skoraj vseh primerih imela dlako v izvrstnem stanju.

Tipični klinični simptomi pomanjkanja biotina so: dlaka je suha in krhka, nima sijaja, se lomi in izpada, na koži je prhljaj, dlaka in koža obledita, kar ima za posledico dermatitis z odmiranjem tkiva in zarastlinami. Žival dobi srbečico. Različni poizkusi so dokazali, da pomanjkanje biotina povzroči opisane simptome. Ti hitro izginejo, če dodajamo relativno majhne količine tega vitamina.

Izsledke o pozitivnem delovanju biotina pri težavah s kožo in dlako so potrdili veterinarji v praksi, kjer so preverjali učinek biotina na pse. Rezultat je pokazal, da so z relativno kratko terapijo (3-5 tednov) z biotinom pozdravili 45% vseh problemov z dlako, pri 28% pa so občutno izboljšali stanje. Da ne bi prišlo do zgoraj opisanih problemov, moramo s prehrano zagotoviti redno preskrbo psa z biotinom. Upoštevati moramo, da vsebujejo meso in mesni odpadki zelo malo biotina in da ga žito ter izdelki iz žita vsebujejo le delno ali sploh ne. Dodajanje biotina v hrano je zato nujen preventivni ukrep proti bolezenskim spremembam dlake.

S 5000mcg biotina/tableto (1.500.000mcg biotina/kg) in dodanimi vitamini B kompleksa. Te tablete so za ekstremne primere in za dolgodlake pse kot bobtaili, maltežani, špici, novofundlandci ipd. Predoziranje ni možno, ker se odvečni biotin izloči iz telesa. Zaradi zelo visoke vsebnosti biotina (5000mcg na tableto) je zelo primeren za breje in doječe psice. Dnevno dodajajte psici Biotin forte od 3 tedne pred leglom pa do odstavitve mladičev. Tako psica v času dojenja ne bo izgubila skoraj nobene dlake, temveč bo skoraj v vseh primerih ohranila lep kožuh. Dodajanje biotina ob menjavi dlake le-to pospešuje, nova dlaka je zdrava in ima optimalno pigmentacijo.

Biotin dodajamo za sijajno dlako, zdravo kožo in optimalno pigmentacijo. Pomanjkanje biotina in vitaminov B kompleksa v prehrani pogosto povzroča ekceme, srbečico, izpadanje dlake, krhko dlako brez sijaja, motnje v pigmentaciji ter suho kožo s prhljajem.

 

Navodila za uporabo - dnevno na žival:

Mladi psi in majhne pasme:      do 10 kg teže   ½ tablete
Srednje velike pasme:               do 20 kg teže   1 tableta
Velike pasme:                             nad 20 kg         2 tableti

Gornjega doziranja se držite okoli 8 tednov, nato pa na splošno zadošča polovična doza.

 

Dopolnilna hrana za pse

Sestavine

pivski kvas, mineralni kvas

Analiza

surovi proteini 45,0%, surovi pepel 14,9%, surova olja in maščobe 3,7%, vlaknine <0,3%

Dodatki na kg

Nutritivni dodatki na kg:  1.500.000mcg biotina v obliki preparata

Ob nakupu nad 49,90 € brezplačna dostava!

5% popusta ob prvem nakupu (zahteva registracijo)!

Prodajni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih