Pogoji poslovanja

Splošni pogoji in uporaba spletne trgovine
Podjetje Vrami d.o.o. Ljubljana vam preko spletne prodaje nudi aktualno ponudbo blagovne znamke MeraDog ter ostale proizvode za pse in mačke, hkrati pa enostaven nakup, dostopen 24 ur na dan. Uporaba storitve je brezplačna. Uporabnik spletne trgovine ima svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo svoje geslo uporabljal le on oziroma oseba, pooblaščena za zastopanje v njegovem imenu. 

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom "Pogoji poslovanja" na spletnem mestu www.meradog.si (v nadaljevanju: Pogoji), ter se z njimi strinja. Spletno trženje na www.meradog.si izvaja Vrami d.o.o. Ljubljana, Podjunska 22, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Vrami), matična številka 5727154, davčna številka 17678960, vpis v poslovni register Ajpes št. 102-03-2427/2004 z dne 5.10.2004.

Naročilo
Za nakupovanje v spletni trgovini obiskovalec spletne strani najprej opravi registracijski postopek. Z registracijo pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa tudi do svojega računa (profila). Geslo je tajno in znano le uporabniku.
Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom "v košarico". Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, izdelke dodate ali izbrišete. Vrednost izdelkov v košarici se sproti sešteva. Enostavna sprotna navodila  vas vodijo od izbire izdelke do plačila in konca nakupa. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku dveh ur po naročilu. Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko do obdelave naročila spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem času.

V spletni trgovini www.meradog.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.
Vrami d.o.o. Ljubljana lahko v primeru, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca po elektronski pošti. Naročilo se zavrne, če ni oddano v skladu s pravili nakupa.

Dostava
Vso blago, ki je na zalogi, pošljemo iz naše trgovine v roku 2-5 delovnih dni, največkrat pa naslednji delovni dan. Naročeno blago dostavljamo kupcem na področju Slovenije (za EU info na mail), in sicer dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah. Če ste naročilo oddali s plačilom po povzetju, kupnino plačate poštnemu uslužbencu skupaj s provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku Pošte Slovenija. Če ste plačilo izvedli s plačilno kartico ali s plačilom po predračunu, vam Pošta Slovenije ne zaračuna provizije za prenos kupnine. Če vas v času dostave ni doma, vam poštni uslužbenec pusti obvestilo o prispelem paketu, kateri vas bo čakal na vaši pošti 15 dni.
Kljub velikim prizadevanjem obstaja možnost, da kakšnega naročenega artikla trenutno ni na zalogi. V takšnem primeru Vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali telefonu in vam sporočili dobavni rok ter morebitne spremembe cene.
Ob nakupu v vrednosti 39,90€ ali več, vam kupljeno blago dostavimo brezplačno. Za nakupe do 39,89€ obračunamo znesek dostave v vrednosti 4,50€ z DDV. 
Prevzem blaga je možen tudi na sedežu podjetja Vrami d.o.o. Ljubljana, vsak delavnik med 9:00 in 15:00, ob predhodni najavi na 031/356-963 pa tudi ob drugih urah in dneh. 
Če z dostavo ne bi bili zadovoljni ali pa bi prejeli neustrezen ali poškodovan paket, ga že ob prevzemu zavrnite in nas prosim kontaktirajte, da vam blago zamenjamo. Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.

Plačilo
Ponujamo vam več možnosti plačila.
Prva možnost je plačilo po povzetju s priloženo položnico. V tem primeru vam ob prevzemu blaga Pošta Slovenije zaračuna še provizijo za plačilo položnice po njihovem veljavnem ceniku (cca. 1€ oziroma 1% odkupnine). 
Druga možnost je plačilo po predračunu. V tem primeru vam bomo na vašo e-pošto v najkrajšem možnem času poslali predračun, katerega veljavnost je 3 dni. Takoj, ko bomo prejeli nakazilo na naš transakcijski račun, vam bomo poslali naročene izdelke s priloženim računom. O plačilu nas obvestite na info@vrami.si, saj je predračun do plačila zgolj informativne narave.
Naslednja možnost je plačilo s plačilnimi in kreditnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa. Ob izbiri plačila boste preusmerjeni na varno povezavo, kjer boste vpisali podatke o vaši kartici in dokončali nakup.
Pri osebnem prevzemu na sedežu podjetja Vrami d.o.o. Ljubljana na Podjunski ulici 22 sprejemamo gotovino in plačilne kartice Maestro, Mastercard in Visa.

Cene in davek
Pri nakupu veljajo cene v trenutku naročila. Vse cene so v evrih in vključujejo 9,5% in 22% DDV. Zavezanci za DDV morajo ob registraciji navesti tudi identifikacijsko številko za DDV. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in tehničnih opisov izdelkov brez predhodnega obvestila. kljub skrbi, da bi zagotovili čimbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Sklenitev prodajne pogodbe
Podano naročilo za nakup pomeni sklenitev prodajne pogodbe. Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem se arhivira na sedežu podjetja Vrami d.o.o. Ljubljana, Podjunska 22, 1000 Ljubljana. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na info@vrami.si kadarkoli v roku 5 let od opravljenega naročila. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Vračilo blaga in pravica od odstopa od pogodbe
V skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot Ur.l.RS št.20/1998 s spremembami in dopolnitvami) ima kupec pravico, da v 15-dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, pri čemer ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da od pogodbe odstopi. O nameravanem vračilu nas mora kupec obvestiti po e-pošti info@vrami.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 15-dneh. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Stroške pošiljanja krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, torej nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno, ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec, na naslov Vrami d.o.o. Ljubljana, Podjunska 22, 1000 Ljubljana. Priložena mora biti kopija računa. V kolikor bodo ti pogoji izpolnjeni, bomo kupcu takoj vrnili kupnino, oziroma mu po želji blago zamenjamo za drugo. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Možnost vračila pa ne velja za izdelke, ki so bili izdelani po željah kupca in ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo (tekstil zaradi neprimerne velikosti).

Reklamacije
Kupec lahko blago reklamira v 8-dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine, velikosti ali pa izdelek kakorkoli odstopa od kupčevega naročila in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Prodajalec ne odgovarja za škodo, nastalo zaradi nepravilnega vzdrževanja.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga po predhodnem dogovoru s prodajalcem na stroške prodajalca vrne po pošti. V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja ali pa mu prodajalec izplača kupnino in jo nakaže na njegov transakcijski račun. V primeru neupravičene reklamacije prodajalec kupcu vrne izdelek in mu zaračuna stroške vračila.
Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne zadržijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

Reklamacije izdelkov, poškodovanih med prevozom
Reklamacije izdelkov, ki so bili poškodovani med prevozom upoštevamo le v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete in od poštnega uslužbenca zahtevate izpolnitev reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Na ta način vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

Varstvo osebnih podatkov
Podjetje Vrami d.o.o. Ljubljana se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Z naročilom dovoljujete, da vzpostavimo evidenco, vodimo, vzdržujemo in upravljamo z vašimi osebnimi podatki. Vrami zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Ur.l.RS št. 86/2004). Le-ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo posredovani tretji osebi.


Stvarna napaka
Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku po pošti na sedež podjetja ali v elektronski obliki na info@vrami.si. Pri tem posreduje podatke o številki računa, datumu prejema blaga in datumu, ko je odkril stvarno napako. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.
Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov z naslednjimi roki:
– 2 leti od nakupa za uveljavljanje pravice iz stvarne napake
– 2 meseca za seznanitev prodajalca po tem, ko je bila stvarna napaka odkrita
– 8 dni za rešitev reklamacije.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Vrami. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.
Povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-11-840_sl.htm


Vsebina spletne strani
Celotna spletna stran (vključno z vso vsebino) je napisana v slovenskem jeziku in je last podjetja Vrami d.o.o. Ljubljana. Vsebine ni dovoljeno uporabljati in reproducirati. Vse pravice so pridržane. Za morebitne napake se vam opravičujemo. Slike proizvodov so simbolične in ne predstavljajo vedno dejanskega stanja, kot so barve, embalaža... Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Splošni pogoji spletne trgovine Vrami so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Prodajni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih