Slovenska reprezentanca v coursingu potuje na evropsko prvenstvo17Jun

Slovenska reprezentanca v coursingu potuje na evropsko prvenstvo

Coursing je čudovita kinološka disciplina, ter je nadomestek lova na nizko divjad, kjer divjad predstavlja umetna vaba, ki je vodena po travniku in predstavlja tek zajca v naravi. Proga je dolga od 500 do 1000 metrov, poteka po travnikih, peščenih površinah, kjer vsi skupaj poskrbimo, da je čim bolj varna za tek psov, kar pomeni, da ni lukenj, ni ostrih predmetov in tudi proga je postavljena na najbolj varen način brez ostrih kotov.

 

Je  mednarodno uveljavljena disciplina pod okriljem mednarodne kinološke zveze (FCI), ki vsako leto prireja tudi Evropsko prvenstvo, kjer je letos prijavljenih okoli 1000 psov.  V vsaki reprezentanci je lahko največ 6 psov po pasmi in spolu.

  

Letošnje Evropsko prvenstvo v coursingu, kar je tudi najvišji rang v coursingu, bo na Danskem. Slovensko reprezentanco  sestavljajo štirje psi, borzoj Tinniwinnies Narcissos Black Lord – Fjodor, skrbnice Darke Sukič, borzojka Cavallierik Goroshina – Mimi, skrbnice Nataše Rihar, ter dve moji whippetki Fierce Fireball Breakthru – Bilbi  in Fierce Fireball Fabulous Lady – Frida.
 

 
Bilbi je bila Evropska prvakinja v coursingu že leta 2015 in do danes tudi edina iz Slovenije. Že leto prej je Vrami d.o.o., uvoznik hrane za pse Mera dog, prepoznal njen potencial, ter bil zvest sponzor. Letos so pa sponzorji celotne slovenske reprezentance v coursingu, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.
 

Napisal: Andrej Kerpan

Prodajni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih